Роден: 9 декември 1942 г., София - Починал: 27 ноември 2019 г.
Стефан Ламбов Данаилов, наричан още Ламбо, Мастъра, Бате Серго, Майор Деянов, Българският Ален Делон, е емблематичен български актьор с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ[1], политик от БКП/БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 16 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран за народен представител в XXXIX, XL, XLI, XLII, XLIII и XLIV народно събрание.

> Свършиха гробните места в София
От 4.07.2016 г. Столична община осигурява ново гробно място за жители на град София в гробищен парк "Банкя", Нов гробищен парк град Банкя. 
Първите 8 години за ползването на гроба не се заплаща такса.


> 03 септември 2019
НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ
От 15.08.2019г., започна основно почистване на Централни Софийски гробища.
Към момента са почистени 41 парцела.
След почистването на парцелите, ще се извърши оглед за наличие на опасни дървета, неподдържани гробни места и нанесени щети по надгробия.
Очакваме инициативата на Столична община и ОП “Гробищни паркове“ да бъде подкрепена от гражданите на Столицата.


> 17 май 2019
НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ
Уважаеми граждани,
 
С настоящото съобщение, Ви информираме следното:Гражданите, които не са си  заплатили такси  за гробните места/ за 15 год. или за безсрочно ползване-вечни времена/, моля да извършат плащане в администрацията но ОП”Гробищни паркове” по местонахождение на гробното място. При неплатена такса за гробно място е възможно, същото да бъде отнето и  предоставено за ново погребение.
Напомняме Ви, че поддръжката /почистване, заравняване, плевене, изсичане на дървета и храсти и благоустрояване/ на гробните места и прилежащите им части, е  ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ.
Всички услуги, свързани с поддръжката и почистването на гробните места при желание могат да се заявяват и заплатят в администрацията на ОП  „Гробищни Паркове“ или в офисите на фирмите, регистрирани да извършват такава дейност.


> 21 август 2017
ВНЕЗАПНО ПОЧИНА АНГЕЛ МИЛЧЕВ МИЛЕНКОВ ДИРЕКТОР НА ОП „ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ“
 
СКРЪБНА ВЕСТ
 
НА 20.08.2017 Г.
ВНЕЗАПНО ПОЧИНА
АНГЕЛ МИЛЧЕВ
МИЛЕНКОВ
 
Директор на ОП „Гробищни паркове“
Кой би повярвал, че едно сърце, пълно с живот,
нежност и доброта, ще спре завинаги…
Ти винаги ще бъдеш в сърцата ни!
Благодарим ти за всичко!
Дълбок поклон!
Поклонението ще се извърши на 22.08.2017 г. от 12.00 часа
в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.


> 01 юли 2016
ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗЧЕРПВАНЕ НА СВОБОДНИТЕ ГРОБНИ МЕСТА В ГП“МАЛАШЕВЦИ“ И НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.11 Т.1 ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТТА НА ОП“ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ“, УВЕДОМЯВАНЕ, ЧЕ ОТ 04.07.2016Г. ПОГРЕБЕНИЯ В НОВИ ГРОБНИ МЕСТА ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ В НОВИЯТ ГРОБИЩЕН ПАРК НА ГРАД БАНКЯ.